onsdag 19 augusti 2009


Björnbärskaka

150 gr smör
1,5 dl socker
3 ägg
1 dl creme fraiche
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
ca 200 gr valfria bär

Glasyr
200gr färskost (philadelphia)
1,5 dl creme fraiche
2 dl florsocker
2 tsk citronsaft

Smöra kanterna på en springform, 22 cm. Klipp till en rundel av bakpapper i botten. Vispa smör och socker, blanda ägg och rör emellan äggen, sedan creme fraiche. Blanda 3 dl mjöl, bakpulver o vanillinsocker. Tillsätt mjölblandningen i smeten.

Rulla bären i mjölresten och blanda försiktigt i smeten. Bred ut i formen, grädda 175 grader ca 40 min, lite lägre än mittfalsen. Förläng gräddningstiden om du använder frysta bär.

Låt kakan svalna en stund innan du lossar från formen.

Blanda glasyringredienserna och bred ut över den avsvalnade kakan.


Inga kommentarer: