tisdag 20 april 2010

oj, vad det växer

Efter ett dygns flängande till grannstaden slokade småplantorna i solen.

Ojoj. Ingen tog ändå illa vid sig, snart blir det omskolning och nya läroplaner för småttingarna. Gyckelblommorna håller på att hämta sig efter flytten, tröttsamt att byta miljö men snart finner de sig och väl tillrätta. Svartöga klättrar och måste styras i en cirkel och luktärterna grodde så fint så det är en fröjd att se.

Ska bara komma ihåg att toppa dem vid ca 10 cm för rik förgrening, jo. Snart ska det väl gå att flytta ut i växthuset men ännu är det för kallt på nätterna. Det börjar bli trångt under lampan i fönstret.

De märkliga thaifröna tititittar upp! Och bondbönorna, bestämt och bondförnuftigt. Gud så roligt!

2 kommentarer:

Tinni sa...

Fina bilder på frodiga plantor! Här är det också trångt som attan, vi ryms knappt att äta vid köksbordet eftersom mängder av plantor trängs där (liksom på alla andra bord i huset). Men även här är det för kallt i växthuset ännu ett tag så vi får ge oss till tåls.

solveig sa...

Tänkte sätta en fläkt i växthuset som nattvärme men det får nog oxo vänta. Ett bra knep: en stor så med vatten som solen värmer upp under dagen är bra att ställa dit som värmeutjämnare. Den får vänta till senare också, nu skulle den kyla ner i stället..