torsdag 17 juni 2010

vilken tur

man har, här hjälper mig snabba små kryp att äta upp nässlorna. I stället får jag se fjärilar fladdra i trädgården i vår. Och jag som var i rensningstagen och på vippen att riva bort deras matbord! Se noga efter små svarta prickar på bladen innan du tar bort nässlor, sedan syns det att de tuggat och på en kort tid är nässlan ett skrumpet spret. Nyttodjur! Pupporna som ska sova förvandlingssömn hänger där någonstans också när de ätit sig mätta så bäst att vara försiktig där i trakten av nässelstånden.


Det händer mycket i trädgården, nu blommar den blå petunian jag drev upp. Snarare mot lila skulle jag säga, men fin ändå, glänsande som sammet. Väntar på att den andra , petunia hybrida multiflora också ska blomma snart.


Blodnävan som är lite anemisk, spröd som papper, fin.


En doftpelargon köpt i butiken. Den doftar märkligt och starkt, måste " tafsa" på den varje gång jag går förbi och snusa i handen. Hmm.Vallmon. Nu dansas det vallmotango med tusen kjolvåder. Flyttade dem från en ödegård där de växte överallt. En riktig torparblomma.

3 kommentarer:

Cicki sa...

Tusen kjolvåder var ett bra uttryck för vallmon....:-) Är det något jag saknar från mitt gifta liv så är det där med trädgård. Balkongen blir inte alls samma sak.

solveig sa...

På endel orter finns det kolonilotter, om det skulle vara en möjlighet för er..? :-)

Cicki sa...

Vi hade en typ av kolonilott för två somrar sedan men av olika anledningar blev det bara en sommar. Det finns flera olika ställen här i vår stad där det finns kolonilotter så vi har faktiskt funderat på det.