fredag 22 april 2011

välkommen härliga vår!

Solen värmer och fram tittar färgglada krokusar till hungriga humlors fröjd. Ser ni humlan? Den breder ut kronbladen för att få en riktigt god krokusnektarslurk. Vintern har varit lång, också för en humla.

Det är så spännande att gå omkring i trädgården och inspektera i fjolårsgräset! Jag tror de minsta skotten som tittar opp är kärare än den överflödiga växtlighet som väller fram på sommaren. Då är allt bubblande grönt, nu viskar det lovande hemligheter i jorden och det är så spännande.

Särskilt denna vår,  för i höstas satte jag ner otaliga lökar från Engand. Bland dem är krokusarna de första att komma upp.

Isen i dammen smälter så det märks och idag satte jag fram trädgårdsmöblerna. Har oljat in dem varje vår, de är 25 år gamla nu och har hållit sig fina och blanka. De mest lättskötta möbler om man gör det varje vår då de kommer ut i gräset. Särskilt "under fötterna" där markfukten lätt sugs in om de inte står på torrt underlag.

2 kommentarer:

Mångmamma sa...

Det märks på dina bilder att jag bor lite mer söderut.
Mina krokusar är sorgligen överblommade men vit- och blåsippor står överallt, björken fick musöron idag och gärdena grönskar.
Ha en fortsatt trevlig och skön vår!

solveig sa...

Så härlig tid ni har! Just Så skulle det vara länge. :-) Må så gott!